Morotskaka med saffranstopping

Idag bakades dessa för att ta med till skolan imorgon då det är julmorgon med Toves klass. Receptet efterlystes genast på Facebook så här kommer det.
Jag personligen tycker att den är godast dagen efter, så den får sätta sig ordentligt.
 

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
 3 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
1 1/2 dl olja
2 stora morötter, rårivna
 
120 g mjukt smör
6 dl florsocker
1/2 lime
300 gr philadelphiaost
2 kuvert saffran
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt olja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en liten långpanna eller annan form täckt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Låt svalna.
 
Vispa ihop allt till frostingen.
Bred på kakan.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0