Äppelkaka med cocos

Nu är äppelsäsongen i full gång här! Så nu kommer äppelkakor i fulla last. Jag brukar göra i engångs aluminiumformar och frysa in så har man klart att ta fram när det kommer fikasugna gäster. Men den här smaskade vi i oss på en gång!
I receptet står det 2-3 stora äpplen, men mina var inte stora så jag hade cirka 8 små... men ta efter smak.


100 gr smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl cocos
äpplen

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, cocos, bakpulver i smöret.
Rör ned blandingen med äggen.
Häll smeten i en smord och bröad (mgärna med cocos) form.
Skölj och skala äpplena, skär dom i bitar.
Stick ner äppelbitarna i smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.