8-års kalas

Idag var det kalas för min blivande 8-åring (fyller på tisdag). och hon ville såklart ha en marsipantårta, hon älskar marsipan. Satt i över en timme och kämpade med marsipanrosor. lyckades till slut med en som jag var nöjd med. Tårtan var för övrigt fylld med ett lager vaniljkräm, hemmagjord, ett lager hallonmousse, överst tunt med hallonsylt och slutligen vispgrädde under marsipanlocket.


 

 

 

 

Pasta med kyckling och tomat

I torsdags blev det en sån där dag, då man kommer hem, har en plan i huvudet men så saknas någonting så man får tänka om. Och vad man än kommer på så saknas nånting.. Då inser man att det är dags att åka storhandla! Det är nu gjort men åter till torsdagen.. Bästa maten att göra tager vad man haver på är ju såklart; PASTA!
Så här är vad jag fick ihop. Två vuxna och två barn:


4 kycklingfileér skurna i lagom storlek
Halv burk dolmino tomatsås
1 burk creme fraiche soltorkade tomater och fetaost
Halv kruka basilika

Koka pasta, jag tog skruvmakaroner.
Fräs kycklingen så den är genomstekt.
Häll på tomatsås och Creme Fraiche.
Smaka av med salt och peppar och gärna en gnutta socker.
Hacka basilika och strö över precis innan servering.

 






















Makrillfilé med spenat och citronsås

En underbar fiskrätt med knaperstekt makrill, gräddstuvad spenat och citronsås. Det var gårdagens middag det. Michelle sa först att hon inte ville ha, men jag fick henne att smaka, efter en tugga på fisken så lät det annorlunda: "Mamma, jag vill har mer fisk!"
Bilden är Toves tallrik, lovade henne att visa hennes portion denna gång...

Receptet räckte till tre vuxna, två barn och lunch till mej!


8 makrillfiléer
ca 7 stora potatisar
450 g frusen bladspenat
1 dl grädde
Salt
Peppar
1 msk smör

Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl fiskfond + vatten
½ citron, skal och saft


Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skala och skiva potatisen och förväll den 7-10 minuter tills den har mjuknat.

Fräs dom tinade spenatbladen i lite smör  Lägg tillbaka spenatbladen i kastrullen. Häll ner grädden. Värm upp. Krydda med salt och peppar och gärna lite muskotnöt.

Salta och peppra makrillfiléerna på båda sidor. hetta upp matfettet i en stekpanna och stek 3-4 minuter på varje sida.

Såsen: Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn redningen någon minut. Vispa ner fiskbuljongen och sjud upp under omrörning. Smaka av med citronskal och färskpressad citronsaft. Salt och socker efter smak.

Servera genast.


RSS 2.0