Kanelbullar

Idag bakades det kanelbullar här hemma.
Använde såklart Manitoba Cream mjölet och knådade lääääääääänge i maskinen. Degen blir helt underbar av detta mjöl.
Sen massor med smör, kanel och socker i, överdrivet mycket alltså!
För första gången provade jag göra snurror istället för gamla vanliga modellen och se så fina dom blev, tack bästaste syster Lena för hjälpen.

På denna sida ser ni en perfekt beskrivning hur man gör snurror, tyckte den var kul skriven dessutom så läs gärna hela avsnittet pushbike

Bakade även Familjens Hockeymackor i dubbelsats, det var slitigt vill jag lova!



150 g Smör
5
dl mjölk
50
g jäst
2 dl vit sirap
2 tsk salt
4 tsk stött kardemumma
Ca 15 dl
Manitoba Cream

Strösocker
Kanel
mjukt smör
ägg
pärlsocker

Smält margarinet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervärme, 37°.
Smula jästen i degbunken, lös upp med lite av degvätskan.

Slå i resterande vätska, socker, salt och kardemumma.
Rör om.
Mät mjölet luftigt i litermått, tillsätt det lite i taget och rör degen slät och blank.
Täck och jäs till dubbel storlek, ca 1 timme
.

Baka ut valfri form av bullar, på med fyllning efter smak.
Lägg antingen i bullformar eller direkt på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa cirka 30 minuter.

Vispa upp ägget i en kopp. Pensla och garnera.
Grädda bullarna 5-10 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna på galler under duk.



Kerstin

Mums dom ser så goda ut:)