Kycklinggryta

Detta recept hittade jag hos kryddburken och gjorde om en del och det blev genast en favorit hos hela familjen!



2 pkt bacon
800 gram kycklingfiléer
cirka 10 champinjoner
salt & peppar
2 msk touch of taste kantarellfond
6 dl vatten
1 burk soltorkade tomater + oljan
1 msk mörk balsamico
1 msk soja
3 dl grädde
Rejält med svartpeppar
Maizenamjöl + vatten till redning

Skär bacon och fräs den i en stekpanna.
Lägg över baconen i en gryta.
Fräs sedan champinjoner skurna i kvartar.
Ner  i grytan.
Fräs kycklingen, skuren i lagom stora grytbitar, så dom får stekyta.
Ner i grytan med dom med.
Häll fond+vatten i stekpannan och vispa ur den.
Blanda i olja från tomaterna, balsamico, soja och grädde.
Häll såsen i grytan.
Låt koka ca 20 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
red av med maizenaredning till önskad konsistens.

Servera med klyftpotatis.