Sirapslimpa

Bakade detta bröd i onsdags och nu är jag inne på omgång två men dubbelsats denna gång då brödet snabbt gick åt. gillades av alla. Så här kommer receptet.
Två limpor blir det av detta.
Ber om ursäkt för usel bild...


50
g
smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl Manitoba Cream
6 dl rågsikt

Smält smöret och blanda med filmjölken.
Värm till fingerljummet, max 37 grader.

Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
Knåda in det sista mjölet för hand.

Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader.
Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs under bakduk till dubbel storlek.

Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.
@Receptomaten

Sirapslimpa är kung :) Vi bakade en variant där man skulle pensla brödet med sirap en gång i tiden men det blev kaos. Ett gott klibbkaos :D