Vaniljsås
Det viktigaste när man gör den här krämen är när man kokar upp den med ägget. Vid kokpunkten blir det lätt äggröra om man inte är blixtsnabb att hälla över den i en kall skål när den börjar tjockna.
Här kommer receptet:
5 dl mjölk 3%
1 vaniljstång

1.5 dl socker
7 äggulor
0.75 dl maizena
25 g smör
2 dl vispgrädde
Koka upp mjölk och delad och urskrapad vaniljstång.
Vispa socker, äggula och majsstärkelse luftigt.
Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp försiktigt under vispning, så fort blandningen börjar tjockna häll snabbt över i en skål.
Rör i smöret och kyl krämen snabbt i isbad, kyl eller utomhus om det är kallt.
Vispa grädden fast och vänd ihop med den kalla vaniljkrämen, till en fluffig sås.
Förberedelser
I kastrullen; mjölk och vaniljstång. I bunken äggulor, socker, maizena
Med smaskig ananaspaj, recept på den kommer snart!