kryddlax med blomkålsmos

Mina barn säger ofta att dom gillar lax men när det serveras är det ingen som äter. Men senaste veckan har dom tjatat om lax dom får i skolan och på förskolan med kryddor på. Så jag gjorde lax i ugnen och vräkte på med kryddor, och som dom åt! Tove tog tre portioner.
Till detta serverades det blomkålsmos, och Tove sa "vilket gott potatismos" hihi.
Gjorde även en liten sås till med chevre, gräddfil och honung.'

Två vuxna, två barn och liten matlåda.



800 gram laxfilé
svartpeppar
Citronpeppar
flingsalt
1/2 pkt frysta örtkryddor provencal
Flytande smör

Blomkålsmos:

1 blomkålshuvud
1 klick smör
1 dl grädde
salt och vitpeppar

Lägg laxen i en form.
Krydda med alla kryddor efter smak.
Ringla över lite smör.
Låt stå i ugnen ca 20 minuter.

Moset:
Koka blomkålen i bitar i saltat vatten.
Häll bort vattnet.
Klicka i smöret.
Mixa blomkålen med stavmixer.
Häll i grädde och mixa en stund till.
Smaka av med salt o peppar.