Lax med chevreosttäcke

Idag gick jag till affären och det enda jag bestämt visste var att jag ville äta lax till middag. Väl i affären blev jag sugen på fler saker, så här är vad jag handlade:
  • Lax
  • Chevré
  • Tomater
  • Creme Fraiche
  • Mango
  • Dinkel matvete

Väl hemma så tittade jag på vad jag köpt och vad man nu kan hitta på detta... Och detta är vad det blev. Tre barn, en vuxen och rester till två luncher!


Laxen
800 gram lax
200 gram Chevré
1 dl creme fraiche
Soltorkade tomater
Salt

Lägg laxen i en ugnsform. Salta.
Blanda osten med creme fraiche och strimlade soltorkade tomater. Häll gärna lite av oljan i med.
Bred ostblandningen på laxen.
Ställ den i ugn 20 minuter.

Mangosås
1 mogen mango
1 dl creme fraiche
1 nypa salt


Mixa eller mosa mangon, blanda med creme fraiche, krydda med lite salt.

Servera såsen till laxen, dinkel matvete och färska tomater.



Stekt regnbåge

Dagens middagstips är inte så mycket att skriva recept på...
Stekte hela färska regnbågar i ugnen (15 minuter. 160 grader) inslagna i folie, kryddat med smör och örtsalt. till det stekta kantareller med grädde och pressad kokt potatis.
Sååå gott var det, och ungarna åt med god aptit med!

 

 

 

Köttbullar

Idag blev det köttbullar med potatis, gräddsås, morötter och lingonsylt till middag, Mums!
Receptet på köttbullar har jag ingen aning vart det kommer från från början. Jag skrev av det hos mamma för säkert 10 år sedan om inte mer, men enligt min syster Lena har mamma fått det av henne. Vi kallar dom helt enkelt Nyströms köttbullar!




1 kg köttfärs
1 ägg
3 msk stark senap (johnnys)
lökpulver
2 tsk salt
vitpeppar
2 msk farinsocker
4 msk ströbröd
2 dl grädde




Blanda allt och stek köttbullar. Går bra att steka i ugn om man vill slippa stekoset.


RSS 2.0