Pulled Pork

Idag gjorde jag kebabtallrik med pulled pork, eller bråkad gris som det översätts till i vissa fall. Det är i alla fall fläskkött som får ligga i en gryta läääääääääääääänge, 6 timmar låg min. Köttet blir så mört att det bara faller sönder så när man ska strimla det behöver man bara peta på det.
Ta de kryddor ni har hemma eller känner för, detta är vad jag kastade ihop!

Jag hade 1,5 kilo karré och fick en hel del över, men det går till matlåda tillsammans med ris istället för pitabröd!



1,5 kilo fläskkarré
1/2 dl olivolja
1/2 dl ketschup
1/2 dl
3 msk råsocker
Salt
Svartpeppar
Chiliflarn
Cayennepeppar
Spiskummin
Kebabkrydda

Blanda ihop alla kryddorna med olivoljan, ketschupen och såsen och gnid in det ordentligt i köttet.
Lägg köttet i en gryta, tex lergryta eller gjutjärn.
Ställ den i ugnen 125 grader ca 6 timmar.
Kolla så det alltid är vätska i, fyll på med vatten vid behov.

När den är klar låter du den svalna en aning, sen drar du isär köttet, häller på önskad mängd vätska och kryddar på lite till om det behövs.

Servera t.ex med pita, grönsaker, tomatsås och gräddfil.