Salamipaj LCHF

Gjorde paj idag, på mandelmjöl då och denna blev riktigt god! Den som vill gör vanlig pajbotten, jag tyckte dock denna smakade precis som "vanlig".
Försvinnande god var den så det räckte endast till tre vuxna, ingen matlåda ;(
 

 
Pajdeg;
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
 
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
 
Äggstanning:
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt & peppar
 
Vispa ihop allt.
 
Fyllning:
2 dl riven parmesan
150 gram salami
Ca 10 oliver
1/2 burk soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
1 bit mozarella.
 
Skiva salamin i lagom bitar, likaså tomaterna.
Hacka basilikan grovt.
Skiva mozarellan.
Lägg parmesanen i pajskalet.
Fördela övriga ingredienser i skalet.
Häll på äggstanningen.
Avslutat med att lägga mozarellan över allt.
Ställ i ugnen, 200 grader i ca 40 minuter.
Servera med en sallad och gärna en dressing.