Makrillfilé med spenat och citronsås

En underbar fiskrätt med knaperstekt makrill, gräddstuvad spenat och citronsås. Det var gårdagens middag det. Michelle sa först att hon inte ville ha, men jag fick henne att smaka, efter en tugga på fisken så lät det annorlunda: "Mamma, jag vill har mer fisk!"
Bilden är Toves tallrik, lovade henne att visa hennes portion denna gång...

Receptet räckte till tre vuxna, två barn och lunch till mej!


8 makrillfiléer
ca 7 stora potatisar
450 g frusen bladspenat
1 dl grädde
Salt
Peppar
1 msk smör

Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl fiskfond + vatten
½ citron, skal och saft


Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skala och skiva potatisen och förväll den 7-10 minuter tills den har mjuknat.

Fräs dom tinade spenatbladen i lite smör  Lägg tillbaka spenatbladen i kastrullen. Häll ner grädden. Värm upp. Krydda med salt och peppar och gärna lite muskotnöt.

Salta och peppra makrillfiléerna på båda sidor. hetta upp matfettet i en stekpanna och stek 3-4 minuter på varje sida.

Såsen: Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn redningen någon minut. Vispa ner fiskbuljongen och sjud upp under omrörning. Smaka av med citronskal och färskpressad citronsaft. Salt och socker efter smak.

Servera genast.