Makrillfilé med spenat och citronsås
Bilden är Toves tallrik, lovade henne att visa hennes portion denna gång...
Receptet räckte till tre vuxna, två barn och lunch till mej!
8 makrillfiléer
ca 7 stora potatisar

450 g frusen bladspenat
1 dl grädde
Salt
Peppar
1 msk smör
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl fiskfond + vatten
½ citron, skal och saft
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skala och skiva potatisen och förväll den 7-10 minuter tills den har mjuknat.
Fräs dom tinade spenatbladen i lite smör Lägg tillbaka spenatbladen i kastrullen. Häll ner grädden. Värm upp. Krydda med salt och peppar och gärna lite muskotnöt.
Salta och peppra makrillfiléerna på båda sidor. hetta upp matfettet i en stekpanna och stek 3-4 minuter på varje sida.
Såsen: Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn redningen någon minut. Vispa ner fiskbuljongen och sjud upp under omrörning. Smaka av med citronskal och färskpressad citronsaft. Salt och socker efter smak.
Servera genast.