Kyckling med äppelsås

Nu ligger jag efter som bara den här igen, så här kommer söndagens middag. Det här är en rätt som vi åt hemma i min barndom, jag vet inte om det var mamma eller pappa som lagade den, berätta gärna mamma! Vi verkar i alla fall vara rätt ensamma om den för ingen annan som jag pratat med har hört talas om det.
Gör med fördel i gjutjärnsgryta.

Tre vuxna, två barn och två matlådor!




1 kg kycklingfiéer skurna i mindre bitar
4 stora äpplen
3 dl grädde
soya
svartpeppar
Salt

Skala och tärna äpplena. fräs dom i lite olja direkt i grytan. Späd på med vatten. Låt dom puttra i vattnet så dom blir mjuka och går att mosa med vispen.
När det blivit äppelmos häller då i grädde och soya.
Smaka av med salt och peppar.
Häll i mjölk om den blir för tjock.
Fräs kycklingen i en stekpanna så den får en brun yta.
Lägg ned kycklingen i grytan och låt puttra cirka 20 minuter.
Servera med kokt potatis, morötter eller ärtor.