Restaurangbesök på BonBon

Igår var jag ute med 3 snygga brudar, Karin, Sandra och Erika. Vi var då på ett ställe som heter Bon Bon, ligger på Kungstensgatan 9. JAg som är matälskare och älskar att testa nya saker så var detta ett underbart ställe! Konceptet är att serveringspersonalen kommer med brickor med smårätter på, man säger ja eller nej. Varje smårätt kostar 45:-. perfekt tillfälle att prova på nya saker! Kan verkligen rekommendera stället!
Vi var som sagt 4 tjejer och notan gick på 2000:- drygt så en femhundring per skalle, helt ok tycker jag för den maten. Dessutom tycker jag verkligen det var trevligt så jag kommer garanterat gå dit igen!

Ska nu försöka lista allt jag åt, tyvärr lyckades jag endast fota en av alla rätter (var alldeles för ivrig att smaka) och den blev inte bra..
Kommer dessutom inte ihåg vad det var till allting...




Renhjärta med pepparrotscreme och rödbetscreme
Pilgrimsmusslor
Hängmörat kött på en liten brödbit
Hummersoppa
kalv nånting... supergod i alla fall
kräfta med potatispure
Ankbröstfilé med fikoncreme


Älgskavsgryta

Idag blev det en vild middag här hemma, Älg alltså :)
Mycket gott, tyckte alla utom Michelle...
5 vuxna och en liten matlåda.



500 gr älgskav
8 champinjoner
1 Fänkål
1 stor gul lök
2 msk kantarellfond
2 msk viltfond
1 msk soja
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3 msk mjöl
5 enbär
Salt och peppar
Fryst persilja

Skär champinjonerna i kvartar eller skivor.
Fräs dessa i en stor stekpanna.
Hacka löken i grova bitar.
Fräs dessa med.
Skär fänkålen i grova bitar och i stekpannan med dessa med.
Fräs älgen med resten.
Häll på soja, fonder och vispgrädde.
Vispa ut mjölet i mjölken och häll i dessa med.
Krossa enbären i morteln.
I med alla kryddor utom persiljan.
Låt koka ca 15 minuter.
Strö över persiljan.
Servera med kokt potatis och vinbärsgelé.

Fisk & skaldjurssoppa

Idag bjöds det på rykande fisk och skaldjurssoppa här hemma. Gott säger jag men ingen annan här hemma...  Så mycket rester blev det... Undras vem jag ska bjuda på lunch imorgon på jobbet...
Jag hade laxfilé och havskatt men vilka fisksorter som helst fungerar.


300 gr lax
500 gr havskatt
300 gr räkor
1 burk krossade tomater
1 ask philadelphiaost
2 msk hummerfond
1 Fänkål
1 gul lök
1 vitlök solo
1 apelsin
1 pkt saffran
Salt, chiliflakes efter smak

Hacka vitlök, lök och fänkål grovt och fräs i olivolja.
Häll på krossade tomater, fonden och två burkar vatten.
Riv ner apelsinskalet.
Låt puttra cirka 5 minuter.
Blanda i philadelphiaosten och mixa soppan slät.
Smaka av med kryddorna.
Skär fisken i rätt stora grytbitar.
Lägg ned dessa i grytan och låt den sjuda på ettans värme ca 15 minuter.
Kolla att fisken är genomkokt.
Lägg en näve räkor i en soppskål och häll över sopppan.
Servera, gärna med bröd.

RSS 2.0