Brytbröd med parmesan
1 pkt jäst

2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
ca 6 dl mjöl, gärna Manitoba Cream
1 Ägg
Sesamfrön
Flingsalt
Lös upp jästen i lite av vattnet i en degbunke.
Tillsätt resten av vattnet, oljan, osten, men spara 1/2 dl, och saltet.
Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter.
Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den.
Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar.
Forma dem till runda bullar.
Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön, flingsalt och resten av parmesanen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200° C.
Låt brödet svalna på galler.