Brytbröd med parmesan

Här är det goda brödet jag hade till grillmiddagen idag. mumsigt!



1 pkt jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
ca 6 dl mjöl, gärna Manitoba Cream
1 Ägg
Sesamfrön
Flingsalt

Lös upp jästen i lite av vattnet i en degbunke.

Tillsätt resten av vattnet, oljan, osten, men spara 1/2 dl, och saltet.

Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter.

Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den.

Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar.

Forma dem till runda bullar.

Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön, flingsalt och resten av parmesanen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200° C.
Låt brödet svalna på galler.