Sallad med räkor och citron&dilldressing

Idag skulle vi haft kyckling men dålig planering krävde en progamändring så det blev mumsig pastasallad med räkor istället. Till det en fräsch dressing.


250 gr kokt pasta tex. penne
5 hårdkokta ägg i klyftor
räkor
paprika
sallad
majs
romantica tomater
jordgubbar

Dressing:
2 dl creme fraiche
1/2 dl gräddfil
saften från 1/2 citron
dill
salt

Skiva och blanda allt till salladen.
Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med dill o salt.



Mascarponecheesecake

Recpetet är från Leila Lindholm. Tyckte själv att det vart för mycket kexsmulor så det minskar jag på nästa gång, men det beror ju på vad man gillar...



4 ägg

1.5 dl strösocker
1 1 st citron, skalet
200 200 g mascarponeost
4 4 dl vispgrädde
300 300 g digestivekex

Garnering
Jordgubbar

 

Separera äggulorna från vitorna.

Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.

Rör ner mascarponen.

Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.

Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).

Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.

Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.

Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.

Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.

Servera med skivade jordgubbar.

 

 

 

Kycklinggryta

Denna var riktigt god, med smak av Thai. Den som vill har den färska ananasen i grytan men här gillas inte ananas av alla så då serverar jag den bredvid istället.

Glömde fota innan jag åt så fick fota min matlåda istället...

 


 

800 gram kycklingfilé
4 msk olja
1 vitlöksklyfta
4 tsk Chilisås
1/2 dl naturell youghurt honung
Ingefära Salt, svartpeppar & paprikapulver

2 morötter
1 purjolök
2 dl grädde
1 burk cocosmjölk

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, youghurt, ingefära , salt, peppar & paprikapulver.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden över natten.
Stek kycklingen i omgångar, tillsätt purjon. Fräs morötter.Lägg över allt i en gryta och häll på grädde och kokosmjölk, låt puttra 15 minuter. Smaka av!

Servera med ris och ananas.

RSS 2.0