Pannacotta med vit choklad och hallonsås

Igår var det tjejkväll hos min syster och jag gjorde efterrätt. Receptet har jag fått av min vän och kollega Biggan. Jag hade inget sött vitt vin så det blev skumpa istället. Dessutom var vi sju tjejer så jag ökade på lite och gjorde 1 1/2 sats istället.
Eftersom pannacottan skulle till min syster var jag tvungen hitta på ett sätt att frakta glasen dit, se min uppfinning!



6 port

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
100 g vit choklad

Hallonsås:
2 dl hallon
1 msk sött vitt vin
1 msk strösocker
Gör så här:

1. Lägg gelatin i blöt i kallt vatten ca 5 min.

2. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem.

3. Rör krämen slät och häll upp i vackra glas. Ställ kallt.

4. Hallonsås: Mixa hallon, vin och socker. Passera genom en sil och häll strax före servering på 1 msk hallonsås på varje portion.

Gjorde hål i en äggkartong, satte sedan på glasfoten på undersidan, så gick det fint att bära!

Cup cakes med choklad och lakrits

Hör och häpna men detta är mina allra första cup cakes! Har inte smakat dom än, ska med till jobbet imorgon...



100 g smör
2 2 ägg
1.5 2 dl strösocker
1 några droppar vaniljessans
2 2 dl mjölk
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 1 tsk bakpulver
Plopp saltlakrits, 12 bitar

Smält smöret, blanda alla ingredienser.
Häll smeten i muffinsformar av silikon eller i pappersformar i en muffinsplåt.
Tryck i en plopp i varje muffins.
ca 10 minuter i 180 graders ugn.

Låt svalna medans du rör ihop toppingen:

60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 msk färskpressad citron, saften
100 100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i philadelphiaost och karamellfärg.
Bred frostingen över muffinsen.
Garnera med hackade pistagenötter.



Kycklinggryta

Detta recept hittade jag hos kryddburken och gjorde om en del och det blev genast en favorit hos hela familjen!



2 pkt bacon
800 gram kycklingfiléer
cirka 10 champinjoner
salt & peppar
2 msk touch of taste kantarellfond
6 dl vatten
1 burk soltorkade tomater + oljan
1 msk mörk balsamico
1 msk soja
3 dl grädde
Rejält med svartpeppar
Maizenamjöl + vatten till redning

Skär bacon och fräs den i en stekpanna.
Lägg över baconen i en gryta.
Fräs sedan champinjoner skurna i kvartar.
Ner  i grytan.
Fräs kycklingen, skuren i lagom stora grytbitar, så dom får stekyta.
Ner i grytan med dom med.
Häll fond+vatten i stekpannan och vispa ur den.
Blanda i olja från tomaterna, balsamico, soja och grädde.
Häll såsen i grytan.
Låt koka ca 20 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
red av med maizenaredning till önskad konsistens.

Servera med klyftpotatis.


RSS 2.0