Löjromscheesecake

Denna underbara cheesecaken gjorde jag på årets cykelfest och kommer även göra den till midsommar. När det var cykelfesten så ösregna det, gästerna var verkligen genomdränkta när dom kom hem till oss. Och vi bor längst bort av alla så dom hade skämtat på vägen och sagt att hoppas nu att förrätten är värd denna cykeltur. Och utlåtandet var att det var den!
Receptet är för 10 personer, jag gjorde mina runda så mycket svinn blev det, och endast 6 stycken räckte det till då.
 

 
4 gelatinblad
200 gram kavring
75 gram smält smör
1,5 dl creme fraiche
400 gram philadelphiaost
1/2 röd lök, hackad
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
 
Garnering:
Räkor
gräslök
Skivade rädisor
 
Lägg plastfolie i en form.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Mixa kavringen i matberedare och tillsätt smöret.
Tryck ut smulorna i botten av formen.
Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält dem på svag värme med lite vattnen.
Blanda ner det smälta gelatinet i krämen.
Bred ut fyllningen över kavringsbotten.
Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar.
Skala räkorna.
När fyllningen har stelnat, lyft försiktigt upp cheesecaken med hjälp av plastfolien.
Strö gräslök över pajerna och tryck till lite lätt så att den fastnar.
Blöt en kniv i varmt vatten och skär upp i små tårtbitar.
Garnera med räkor och rädisor.