Wallenbergare
Tre vuxna, två barn och en liten matlåda.
600 gram kalv/nötfärs

5 äggulor
3 dl vispgrädde
Salt & peppar
Vitt bröd utan kanter (jag hade minibaguetter)
Smör
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Soja
1 msk kalvfond
Lägg färsen, kryddor och äggulor i en bunke och blanda väl.
Tillsätt grädden lite i taget under hård omrörning med en slev.
Riv brödet till ströbröd.
Strö hälften av smulorna på ett smörpapper.
Dela färsen i 6 lika stora och cirka 1 1/2 cm tjocka biffar som lägges på smörpappret.
Strö över resten av ströbrödet.
Stek dom i smöret på lite under medelvärme ca 4 minuter per sida.
Vispa ur pannan med vispgrädden och mjölken.
smaka av med soja, kalvfond och salt och vitpeppar.
Servera med potatismos, ärtor, såsen och lingonsylt.