Cup cakes med choklad och lakrits

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
några droppar vaniljessans
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Plopp saltlakrits, 12 bitar
Smält smöret, blanda alla ingredienser.
Häll smeten i muffinsformar av silikon eller i pappersformar i en muffinsplåt.
Tryck i en plopp i varje muffins.
ca 10 minuter i 180 graders ugn.
Låt svalna medans du rör ihop toppingen:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i philadelphiaost och karamellfärg.
Bred frostingen över muffinsen.
Garnera med hackade pistagenötter.