Salamipaj LCHF

Gjorde paj idag, på mandelmjöl då och denna blev riktigt god! Den som vill gör vanlig pajbotten, jag tyckte dock denna smakade precis som "vanlig".
Försvinnande god var den så det räckte endast till tre vuxna, ingen matlåda ;(
 

 
Pajdeg;
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
 
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
 
Äggstanning:
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt & peppar
 
Vispa ihop allt.
 
Fyllning:
2 dl riven parmesan
150 gram salami
Ca 10 oliver
1/2 burk soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
1 bit mozarella.
 
Skiva salamin i lagom bitar, likaså tomaterna.
Hacka basilikan grovt.
Skiva mozarellan.
Lägg parmesanen i pajskalet.
Fördela övriga ingredienser i skalet.
Häll på äggstanningen.
Avslutat med att lägga mozarellan över allt.
Ställ i ugnen, 200 grader i ca 40 minuter.
Servera med en sallad och gärna en dressing.
 
 
 
 

stuvad vitkål

Stuvad vitkål är en stor favorit hos mej, så gott och så enkelt!
Vi hade falukorv till, inte helt enligt LCHF men ibland så...
 
Detta räcker till cirka tre vuxna.


ca 1 kg vitkål
3 dl vispgrädde
Salt & peppar
 
Strimla vitkålen i fina strimlor.
Fräs den i smör eller cocosolja.
Häll på hälften av grädden.
Låt puttra 15 minuter, späd på med grädde då och då.
Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kladdkaka LCHF

Gjorde en annan variant på kladdkaka enligt LCHF-metoden. Den förra är god på sitt sätt, blir som fudge. Denna blir mera kladdig, rinnig liksom. Gillar båda men bra med variation.
Glömde fota så det är en gammal bild på en annan kladdkaka, eller som programledarna för Bullen skulle sagt, det är inte kladdkakan på bilden som det handlar om i texten... :)
 

150 gram smör
1 dl mjölk
4 ägg
1 dl cocosmjöl
0,5 dl kakao
2 dl björksocker
vaniljessens
 
Sätt ugnen på 175 grader.
smält smöret och häll det i en bunke.
Blanda ner ägg och mjölk och rör om.
Blanda alla torra ingredienser och häll i dessa.
Rör ner i smeten.
Häll allt i en liten smörjd form.
Grädda i mitten av ugnen 10 minuter.
Njutes med vispad grädde.
 
RSS 2.0