Sesampanerad kyckling med stuvad fänkål

Gårdagens middag, började med att jag var sugen på testa stuvad fänkål. Googlade runt och hittade att det ofta serveras med panerad fisk. Och fisk ska vi äta imorgon så något annat måste det bli... Panerad kyckling blir väl bra då? och det blev det. Och stuvad fänkål då? supergott om du frågar mej!

2 vuxna, 3 barn och 2 små matlådor



Kycklingen:
800 gr kycklingfilé
fiberhusk
3 ägg
sesamfrön
Salt och peppar

Stuvad fänkål:
3 st fänkål
2-3 dl vispgrädde
100 gram Philadelphiaost
Salt och peppar

Skär fileérna på längden, cirka 1 cm tjocka bitar.
Lägg fiberhusk blandat med salt o peppar i en djup tallrik.
Knäck äggen och blanda i en annan tallrik.
Häll sesamfröna i en tredje tallrik.
Doppa i fiberhusken.
Doppa i ägget.
Doppa i sesamfröna.
Stek i rikligt med smör.

Fänkålen:
Skär fänkålen i lagom stora strimlor.
Fräs dessa i smör tills dom är lite mjuka.
Häll på grädde o p-ost.
Smaka av med salt och peppar.