En bra dag, Toves dag

För en tid sedan bestämde vi att vi skulle turas om att ha våran egen dag i familjen. En dag då man bestämmer vad vi ska göra och vad vi ska äta. Lite som i så mycket bättre men utan sjungandet då...
Idag var det så dags för den första egna dagen och Tove var först ut. Nedan får ni se vad vi gjort idag. Saknas blider från smakleken och godis i soffan framför melodifestivalen såklart.
 
Kan varmt rekommendera detta, riktigt kul, och tror det kan vara bra också. Barnen lär sig planera, acceptera andras viljor och får längta lite till sin egen dag. Nästa ut är Michelle. Får se vad det blir då...
 

 
Vi började dagen med att bygga en koja där vi sedan åt frukost

Därefter vart det bowling
 
Hem för lite middag, Pasta Carbonara.
 
Fruktsallad till efterrätt.

Gyros med pitabröd

Idag bjöds det på grekiskt här i huset. Det är dags att börja förbereda sig inför Greklands semestern i maj... Alla tyckte det var fantastiskt gott.
 

Köttet:
500 gr fläskkarré
2 msk olivolja
1 vitlök solo
2 msk senap
Spiskummin
Salt
 
Tillbehör:
Röd lök
olivolja
Persilja, hackad
Salt
Tomater
Pitabröd
Tzatziki
 
Strimla köttet.
Blanda olja, kummin, vitlök, senap och salt till marinaden.
Blanda i köttet.
Stek köttet i omgångar.
 
Skala och klyfta löken tunt och blanda med persilja, salt och 1 msk olja.
Klyfta tomaterna.
Pensla pitabröden med 1 msk olja och stek dem i het torr panna, 1 minut på var sida.
Eller värm bröden i ugnen, 200° i 3-4 min.
 
Servera i små skålar och låt alla fylla sitt pitabröd.
   
   
   
   
   

Smörgåstårta

 
För en vecka sedan firade vi Mogges födelsedag och då blev det smörgåstårta. Åhh så gott det var!
Räckte till ca 17 personer, skrattretande då det stod 30 personer i orginialreceptet vilket man aldrig ska lita på!
 

Fyllning 1:
200 g rökt skinka
6 hårdkokta ägg
1 gul lök
2 dl gurkmix
3 dl majonäs
salt och peppar
 
Fyllning 2:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl röd eller svart kaviar
200 g crabsticks
200 g skalade räkor
 
Topping:
2 dl vispgrädde
1 dl majonäs
salt och peppar
 
Dekoration:
3 formfranskor
4 hårdkokta ägg
räkor
kräftstjärtar
röd och svart kaviar
rökt lax
ostskivor
sallad
gurka
tomat
mandarin på burk
vindruvor
lime
 
Fyllning 1:
Skala och hacka äggen.
Strimla skinkan fint och hacka även löken fint.
Blanda skinka, ägg, lök, bostongurka och majonnäs.
Smaka av med salt och peppar.
 
Fyllning 2:
Vispa grädden hårt och rör därefter i créme fraiche.
Hacka krabbmix pinnarna och räkorna fint och blanda i.
Smaksätt med kaviar och salt o peppar.
 
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut ett lager på en bricka så det täcker.
Bred på fyllning nummer ett.
Nytt lager bröd.
Bred på fyllning två.
Nytt lager bröd.
Täck hela tårtan med fuktigt bakplåtspapper och ställ kallt över natten.
 
Dag 2:
Vispa grädden till toppingen hårt.
Blanda i majonäsen och smaka av med salt och peppar.
Bred toppingen över hela smörgåstårtan.
Strimla salladen och lägg över hela ovansidan av tårtan.
Skiva gurkan och sätt fast skivorna på kanten.
garnera resten enligt bilden. :)
 
 
 
RSS 2.0