Glassprovning

I helgen var jag och handlade på City Gross och "råkade" få med mej inte mindre än tre paket glass eftersom jag inte kunde bestämma vilken smak jag ville ha... Så här kommer en smaktest!



Pepparkaksglass, lät lika spännande som det var gott! Helt klart godkänd utan tvekan! Bra smak, gräddig, och lagom mycket pepparkaksbitar i bra storlek.

Betyg: ♥♥♥♥

 

Polkagrisglass har jag ju ätit förut men inte detta märke, Alvestaglass (32:- för en liter). Första skeden vart jag skeptisk, tyckte snarare att det smakade halstablett. Men efter ett par tuggor blev det bättre, men är inte helt nöjd. Hade nog velat haft lite knapriga polkagrisbitar...

Betyg: ♥♥

 

Saltlakritsglass! En smaksensation! Stark o tydlig smak av lakrits, och inte någon mesig sötsmak inte. Härligt salt och glassen är gräddig. Den här rekommenderas verkligen till saltlakritsälskaren! Högsta betyg från mig här!

Betyg: ♥♥♥♥♥


Meny V.46



Lördag: Oxfilé med potatisgratäng och morotsbearniesås

Söndag: Köttfärslimpa, klyftpotatis, gräddsås och lingonsylt

Måndag: Pyttipanna, rödbetor

Tisdag:  Pasta Carbonara

Onsdag: Korvstroganoff, ris

Torsdag: Panerad flundra, kokt potatis och champinjonsås

Fredag:  Hemmagjorda hamburgare med bröd




Korvgryta

Idag kokades det korvgryta på spisen här hemma. Å gott blev det vill jag lova! Idag var vi 2 vuxna, 3 barn och det blev även 2 matlådor..


1 pkt hot dogs
1 pkt Chorizo
1 pkt bacon
8 potatisar
2 morötter
1 lök
Vitkål
1 liter vatten
2 msk oxfond
1 msk soya
1/2 tub tomatpure
2 dl grädde
3 lagerblad
salt och peppar efter smak


Skär korven och baconen i bitar, hacka löken i stora bitar. Bryn detta i smör direkt i en gryta.
Skala potatis o morötter och skär ner i lagom bitar.
Skär vitkål i lagom storlek.
Ner i grytan med alla grönsaker och låt fräsa med en stund.
Häll på vatten, fond, pure, soya, lagerblad.
låt småkoka tills potatisen är mjuk, ca 40 minuter.
Häll på grädden, krydda efter smak.
Låt sjuda ca 10 minuter.
Red med maizena utrört i vatten om du som jag önskar något tjockare konsistens.
Servera med ett gott bröd och gärna en klick Aioli.


RSS 2.0