Fiskgratäng med kräftstjärtar
Detta är vad det blev:
6 fiskfileér gärna pengasus
8 champinjoner

1 burk kräftstjärtar
Riven ost
Sås:
smör
dill
mjöl
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk hummerfond
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
Potatismos med jordärtskocka:
10 potatisar
5 jordärtskockar
2 äggulor
smör
mjölk
salt och vitpeppar
Skär champinjoner i mindre bitar och fräs dom i smör. Salta.
Lägg några champinjoner på en fiskfile och vik ihop den.
Lägg i en gratängform.
Fortsätt så.
Såsen:
Fräs smör och dill.
Häll på mjölet och fräs en stund till.
Späd på med mjölk och grädde.
Smaksätt med fonden.
Låt koka ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Moset:
skala och skär potatis och kockor i bitar.
koka dom mjuka i saltat vatten.
Häll i smör, mjölk och äggulor.
Kör med elvisp tills det blir ett ganska slätt mos, jag gillar när det är lite bitar kvar...
smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg mos runt kanten i formen.
Lägg kräftstjärtar på fisken.
Häll över såsen och strö över riven ost.
Servera med tex sparris och ärtor.
Ja tack, helt i min smak!