Marängtårta

Idag firade vi Toves 7 årsdag i förskott med släkten eftersom att på tisdag när hon fyller på riktigt är vi hos farmor i Sollefteå.
Jag lät Tove välja vilka smaker tårtan skulle ha och hon sa maräng, choklad och jordgubbe. Så det var precis vad det blev, en riktig prinssesig sockerchock! Gott som bara den...
Var lite bekväm i semestertider och köpte färdiga bottnar, den som vill gör egna :)
Chokladmyntan jag har planterat på altan ger en otrolig smak till gubbarna, kan jag rekommendera. Köpte min på Blomsterlandet.
 
Till mat åt vi tjälknöl med getmesesås
 

 
2 pkt marängbottnar
6 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
300 gram mjölkchoklad
ev 10 blad chokladmynta
ev rosa karamellfärg
 
Chokladtryffeln:
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.
Koka upp 2 1/2 dl vispgrädde.
Häll grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter.
Vispa chokladen slät och ställ i kylskåp 4 timmar eller frysen 2 timmar om du har bråttom.
 
Rensa jordgubbarna och skiva dom. Spara ca 10 stycken fina till garnering.
Hacka ev chokladmyntan och blanda i den med gubbarna.
Ställ i kylskåp att dra åt sej smaken.
 
Precis innan servering monterar du ihop tårtan:
Vipsa resten av grädden med lite socker och vaniljpulver.
Ha i eventuell karamellfärg.
Lägg en tårtbotten på tårtfatet.
Smeta på hälften av chokladtryffeln.
Nästa botten på.
Lägg på ett tunt lager grädde och gubbar på det.
Nästa botten på.
Smeta på resten av chokladen.
Nästa botten på.
Smeta grädde över hela tårtan.
Garnera.