Lax med ärtpesto och romsås
Igår var Mogge ute på bus så då passade jag och tjejerna (och Pontus) på att äta lax. riktigt gott med ärtpestotäcke på den ugnsbakade laxen!
Två vuxna, två barn och en matlåda.
800 gram lax

Salt
Santa Maria seafood and fish krydda
2 dl ärtor
1 dl cashewnötter, naturella
1/2 dl olivolja
1/2 dl riven parmesanost
Salt
Lägg laxen i en ugnsäker form och krydda den.
Halvtina ärtorna, ca 1,5 minut i micron.
Lägg ärtor, nötter, olja, parmesan och salt i mixern och kör till en smet.
Bred peston på laxen.
Ställ den i ugnen, 160 grader, ca 20 minuter.
Servera med färsk potatis och romsås.
Romsås:
1 burk rom
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1/2 finhackad röd lök
Hackad gräslök
Blanda allt i en skål och servera.