Svamprisotto

Idag blev det lax här hemma tillsammans med något som jag gör alldeles för sällan; risotto. Å ni anar inte hur gott detta blev! Serverades till lax som jag kryddade med salt och citronpeppar. Bredde sedan pesto över den och in i ugnen 15-20 minuter.
Räckte till 2 vuxna, 2 barn och 2 matlådor.
 

 
200 gr färska champinjoner
3-4 msk Olivolja
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 dl Arboriris
2 dl vitt vin
1 liter varmt vatten + 2 msk kantarellfond
2 dl finriven parmesanost
Salt och svartpeppar
2 -3 msk vit tryffelolja
 

Hacka svampen i små bitar och stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg.

Tillsätt lök, vitlök och ris. Sänk värmen och fräs ytterligare någon minut.

Häll på vinet och låt det koka in.

Späd sedan med varm buljong, lite i taget och låt risotton sjuda under ständig omrörning ca 18 minuter.

Riset skall ha en liten kärna och risotton skall vara ganska blöt.

Ta bort från plattan och rör i parmesanosten och smaka av med salt, svartpeppar och tryffelolja.

Servera med laxen, lägg på soltorkade tomater, färska tomater, Mozarellakulor samt Basilikablad.