Delizie, LCHF

Åhhh, detta var så underbart gott så ni anar inte! Vill ni inte köra LCHF så funkar lasagneplattor med, färska då..

Två vuxna, två barn och en matlåda.



Pastan:
4 ägg
125 gr cream cheese
1/2 dl fiberhusk

Fyllningen:
1 Zucchini
Skinka
Hyvlad ost
200 gr cream cheese
Oregano

Tomatsåsen:
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
2 msk olivolja
1 dl grädde
oregano, salt, peppar (socker)

Ostsåsen:
2 dl riven smakrik ost
2 dl vispgrädde

Pastan:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen pösigt.
Lägg i osten och fiberhusken i äggvispet och rör till en slät smet.
Fördela smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Lägg ett papper till på vardera plåt och platta ut smeten med händerna .
Ta en kavel och kavla så smeten blir riktigt tunn.
Låt papprern vara kvar och grädda 8-10 minuter.
Låt svalna, dra sedan bort pappret.
Dela plattorna i 2 delar så det totalt blir 4 plattor.

Dela zucchinin o hyvla tunna skivor med osthyvel och fräs den i en stekpanna i olja.
Bred ut cream cheese på "pastan" och krydda med oregano.
Lägg på skinka och ost och slutligen zucchinin.
Rulla ihop plattorna så att du får fyra rullar.
Slå in i plastfilm och låt vila i kylskåp.

Tomatsåsen:
Fräs hackad vitlök i olja.
Häll i tomaterna.
Låt puttra minst 10 minuter.
Häll i grädden och smaka av med kryddorna.

Ostsåsen:
Häll grädden och osten i en kastrull och låt det puttra ihop tills osten smält.
Salta och peppra.

Höj ugnen till 225 grader.
Ta ut rullarna och dela dom i cirka 3 cm höga stubbar.
Häll lite ostsås i botten av en ugnsform, ställ stubbarna på.
Häll över tomatsåsen och ringla över resten av ostsåsen.
Strö över parmesan.
Låt stå i ugnen ca 15 minuter.
Servera med grönsaker.

Kyckling i Ajvarsås

Dagens middag kvar kyckling i ljuvlig sås och till det blomkålsris. gott gott var det.

Två vuxna, två barn och två matlådor.



6 st kycklingfiléer
4 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 msk ajvar
1 msk kycklingfond
salt och peppar
riven ost

Skär kycklingen i lagom storlek och stek dom i rikligt med smör tills dom får lite färg.
Lägg kyckligen i en ugnsform.
Blanda creme fraiche, grädde, ajvar, fond och kryddor.
Häll blandningen över kycklingen och strö över osten.
Grädda 20 minuter i 220 grader.



Mangocheesecake

Nytt försök att baka till min systers mans kalas och denna gången blev det kalas :) och denna blev riktigt god! Missade och fota nu igen...



1 pkt maryland cookies
75 gram smör
1 dl cocos
400 gram cream cheese
1/2 dl socker
200 gr vit choklad
2 dl vispgrädde
150 gr mango (fryst hade jag)
2 passionsfrukt

Mixa kakorna fint.
Tillsätt smält smör och cocos och blanda till en smulig massa.
Tryck ut i en smord form med löstagbar kant.
Rör creme cheese och socker slätt.
Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad.
Blanda ner ostblandningen i chokladen till en jämn smet.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
skär mangon i centimeter stora bitar och fördela dom i pajskalet.
Täck med fyllningen och låt stå i kylen minst 4 timmar.
Toppa med passionsfrukt vid servering.

RSS 2.0