Pekan & Chokladpaj

Denna gjorde jag och bjöd mina kära kollegor i Navet på idag, uppskattat :)
Tyvärr får jag inte upp bilderna som skickats till min mail, får se om den kommer i efterhand...



Pajdeg:
250 gr mjöl
75 gr socker
160 gr smör
1 ägg

Fyllning:
200 gr mörk choklad, hackad
100 gr honung
100 gr socker
3 ägg

Topping:
150 gr pekannötter

Blanda ihop pajdegen och ställ kallt 10 minuter.
Värm ugnen till 180 grader och smörj en pajform.
kavla ut degen på mjölat bord och klä formen med degen.
Förgrädda 15 minuter.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt svalna
Värm socker o honung i en kastrulll tills sockret löst sig.
Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum.
Vispa gulorna tills de skummar.
Rör i chokladen bland gulorna och vänd sist ner vitorna.
Ta ut pajskalet och ringla över honungen.
Låt det dra lite och lägg sedan i fyllningen.
Grädda 20 minuter.
Ta ut den och tryck i nötterna.
Servera med vispgrädde.