Revbenspjäll

Rätt svar på dagens fråga är som min kära mamma gissade revbenspjäll.
Serverades med kokt potatis, gräddsås, kokta morötter och hemmagjord äppelmos.
Här är receptet på min marinad, till ca 1,3 kilo kött.



1 dl olja
1/2 dl sweet chili sås
1/2 dl barbecuesås
2 msk tomatpure
svartpeppar
salt

Vispa ihop, häll över köttet och låt det stå, helst ett dygn...

Grilla i ugn tills köttet släpper från benen, ca 1 timme.

Inlagd marinerad zucchini

Forsätter på temat zucchini...
Smakade på dessa och det blev HOT! så ta det lugnt med chilin om du inte gillar för stark kryddning.



1 mellanstor zucchini
4 msk olivolja
2 msk balsamico
1 msk honung
Chiliflarn
Salt
Svartpeppar

Dela zucchinin på mitten, och hyvla den med osthyvel på längden.
Stek dom hastigt i stekpanna, helst i en grillpanna men vanlig stekpanna går bra.
Blanda resten av ingredienserna en bunke.
Krydda efter egen smak.
Blanda i zucchinin i marinaden ordentligt.
Ställ i kylskåp att dra över natten.
Håller ca en vecka i kylskåp.


Inlagd Zucchini

Har ju massor med Zucchini eftersom dom verkar trivas i mitt trädgårdsland. Så idag har jag lagt in zucchini. Kanske fler än jag som har detta trevliga problem? Här har ni recept i så fall!



1 mellanstor zucchini
5 dl vatten
1 1/2 dl ättika
4 dl socker
ca 1/2 kruka färsk persilja
1 liten lök
2 tsk gula senapsfrön

Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull.
Häll i senapsfröna.
Låt det svalna.
Skär zucchinin med osthyveln till tunna slantar.
Skiva löken tunt.
Grovhacka persiljan.
Varva zucchini, lök och persilja i en burk.
Häll över lagen när den svalnat.
RSS 2.0