Fiskgratäng med saffran

Här kommer gårdagens middag, räckte till 2 rejäla portioner och en rejäl matlåda!



500 gr pangasus file
1 fänkål
cirka 8 champinjoner
2 pkt saffran
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk maizena
Vitt matlagningsvin
1/2 tsk sambal olek
salt
Riven ost
potatismos

Krydda fileérna och lägg dom i mitten av en ugnsform.
Smält ca 1 msk smör i en liten kopp och häll i saffranen.
Skiva fänkålen och fräs den i en stekpanna.
Skär championjonerna i kvartar och fräs dom med.
Lägg fänkål o champinjoner på fisken.
Häll saffransmöret i stekpannan.
Vispa ur pannan med grädde.
Häll i mjölk, matlagningsvin, maizena och kryddor.
Låt puttra några minuter.
Lägg potatismos runt fisken, häll på såsen och strö riven ost över.
Ställ i ugn 180 grader ca 25 minuter, kolla så fisken är klar.