Banana-split tårta

Idag var det kalas för sonen Pontus som fyller 15 år på tisdag. Gjorde då denna tårta, tyckte den blev sådär, önskade mer marängaktig botten, tror att det passat bättre. Så nästa gång gör jag helt enkelt vanlig marängbotten! Vi var 11 personer och denna hade räckt till gott o väl 15 personer. Jag gjorde denna i två silikonbakformar, en botten i varje form, jag lyckas sällan dela bottnar så det är enklare tycker jag.




Du behöver:

Tårtbotten:
10 äggvitor
3 dl socker
400 gram malda hasselnötter
150 g hackad choklad                                           
6 msk mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2- 3 dl vaniljkräm
3 st hackade dubbeldaim

Garnering:
3 dl vispad grädde
3 skivade bananer
Chokladsås

Tårtbotten:
Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag.

Rör försiktigt ner mjöl, hasselnötter choklad och bakpulver. Häll smeten i en smord bröad kakform (om du inte har silikonform, behöver inte smörjas!)

Grädda i förvärmd ugn (180°C) ca 35-40 minuter.
Låt bottnarna svalna.


Gör under tiden fyllningen: blanda den hackade daimen i vaniljkrämen. Lägg fyllningen på ena botten. Lägg på den andra. Täck med vispad grädde, garnera med bananerna.