Lax med krämig risoni

Idag ingen Mogge hemma, då passar vi på att äta lax. Fick tips av en vän att göra som risotto fast på risoni istället, snabbare och enklare... kanske inte lika gott men gott var det!
För er som inte vet var risoni är så är det pasta men ser ut som ris...
detta räckte till två vuxna, två barn och en matlåda.


Laxen:
600 gram laxfilé
1/2 kruka basilika
Grov salt
Citronpeppar
Chiliflakes
Olivolja
1 msk honung

Risonin
200 gram risoni
1 dl vispgrädde
1 dl creme Fraiche
1 dl mjölk
2 msk maizena
Svartpeppar
Salt
1 msk hummerfond
Parmensan, riven

Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka basilikan och blanda den i en mortel tillsammans med alla andra kryddor.
Bred ut kryddblandningen på laxen och ställ den i ugnen i ca 20 minuter.

Under tiden gör du Risonin.

Koka risonin enligt anvisningar på paketet.
Blanda grädde, creme fraiche och mjölk i en kastrull.
Låt koka ihop.
Blanda i fonden och maizenan, koka upp och låt det sedan småputtra ca 5 minuter.
Smaka av med kryddor och parmesanosten.
Servera med broccoli.




Kerstin
2011-11-08 @ 18:55:26

Mmmm...vad gott! Risoni gillar jag...måste prova att göra den på detta sätt




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0