Lasagne LCHF
Dagens middag valde Michelle, vilket var lasagne. Hon var dock inte helnöjd med resultatet. Men syster Sandra däremot gick och hämtade en portion till och sa samtidigt att hon egentligen inte tycker om lasagne men den här var jättegod. Så det får väl anses som ett toppenbetyg!
Receptet räckte till 4 vuxna, 2 barn och 2 matlådor. Pastan:
8 ägg

250 gram cream cheese
1 dl fiberhusk
Köttfärsåsen:
1 kg köttfärs
1 röd lök
1 burk champinjoner
4 msk tomatpure
1/2 tsk samba olek
1 dl ajvar
1 skvätt soja
2,5 dl creme fraiche
Tomatsåsen:
1 burk krossade tomater
1/2 lök
3 msk tomatpure
2 msk olivolja
1 dl grädde
oregano, salt, peppar, algavesirap
Ostsåsen:
4 dl riven smakrik ost
4 dl vispgrädde
Pastan:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen pösigt.
Lägg i osten och fiberhusken i äggvispet och rör till en slät smet.
Fördela smeten på 3 plåtar med bakplåtspapper.
Lägg ett papper till på vardera plåt och platta ut smeten med händerna .
Låt papprern vara kvar och grädda 8-10 minuter.
Låt svalna, dra sedan bort pappret.
Dela plattorna i 2 delar så det totalt blir 6 plattor.
Köttfärssåsen:
fräs köttfärsen.
Tillsätt löken och champinjonerna.
Blanda i resten, smaka av med salt och peppar.
Tomatsåsen:
Fräs hackad lök i olja.
Häll i tomaterna.
Häll i grädden och smaka av med kryddorna.
Ostsåsen:
Häll grädden och osten i en kastrull och låt det puttra ihop tills osten smält.
Salta och peppra.
Smörj en form och häll lite ostsås i botten.
Lägg på en lasagneplatta.
Bred på köttfärs, ringla på lite tomatsås.
Lägg på en platta, bred på köttfärs, ringla på lite ostsås.
Fortsätt så och toppa med tomatsås, ringla över lite ostsås.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugn, 180 grader ca 20 minuter.
Servera med en sallad.