Spenatpannkaka

Idag blev det Michelles favorit sen många år tillbaka som vi i familjemun brukar kalla grön pannkaka. Ett utmärkt sätt att få i barn spenat om dom inte gillar det annars. Tjejerna åt så mycket att det knappt räcker åt Mogge. hihi. Idag blev det mestadels vatten i smeten eftersom att mjölken var nästan slut, men det går lika bra det.



6 ägg
8 dl mjölk
5 dl mjöl (dinkel eller vete)
400 gr  hackad, tinad spenat
2 tsk salt
kardemumma och kanel efter smak


Vispa äggen med hälften av mjölken.
Blanda i mjölet och vispa kraftigt.
Häll i samtliga kryddor och spenaten. Vispa.
Häll i resten av mjölken och vispa tills du har en jämn smet.
Späd med mer mjölk om smeten känns för tjock.
Stek pannkakor (eller plättar om du hellre vill det) i en stekpanna.
Servera med något av följande förslag:

  • Keso, hackade nötter och honung
  • Keso och sylt
  • Keso, rivna morötter, lingon

 

 

 

Anonym

Det här är verkligen det bästa pannkakstipset jag har fått! Nyttiga pannkakor som man lika gärna kan äta med rivna morötter som med sylt.

Monica

Ja, och gott är det på alla sätt!