Fylld lövbiff med råstekt potatis

Lördagens middag bestod av lövbiff med råstekt potatis med cheddarost. Nu använder jag inte äkta cheddar utan sån där färdig hamburgerost. Till detta serverade jag majs och Lohmanders bearniesås.

Receptet räckte till tre vuxna och tre barn.


Potatisen:


1 kg skalad och skivad potatis
3 vitlöksklyftor
smör och olja till stekning
cheddarost
salt och peppar

Biffarna:

6 stora bitar lövbiff
1 liten gul lök
Ajvar
balsamvinäger
6 skivor cheddarost


Skölj potatisen i durkslag och låt det rinna av ordentligt. Stek potatisen i smör och olja i omgångar. Krydda. Lägg vart efter i en ugnsform och lägg bitar av cheddarost över och ställ i ugnen cirka 20 minuter.
Finhacka löken, blanda med ajvar och balsamvinäger. Lägg ut biffarna och lägg på en ostskiva på varje och sedan en klick ajvarblanding. Vik ihop till ett knyte. Sätt fast med tandpetare eller bind ihop dom med steksnöre (jag hade inget av det hemma, det gick det med).
Stek dom tills dom är genomstekta.
Klart att servera med potatisen och valfria tillbehör.


Stek potatisen i smör och olja


Lägg i form, på med cheddar, in i ugnen.


Lägg fyllningen på lövbiffarna och vik ihop.


Stek i smör.


Serverat och klart!

Köttgryta

Idag gjorde jag köttgryta och överträffade mej själv, blev den godaste jag nånsin gjort. Hoppas ni lyckas lika bra. I receptet ingår körsbärstomater men dom tar jag bort nästa gång. Alla mått är ungefärliga, smaka smaka!
Detta räckte till hela familjen plus tre matlådor.



1 kilo kalvrygg (går med annat nöt med såklart)
2 stora lökar
3-4 morötter
8 potatisar
cirka 10 champinjoner
1 brk körsbärstomater
2 msk kalvfond
2 msk kantarellfond
2 msk socker
4 lagerblad
soja
Halv tub tomatpure
2-3 dl rött vin
Cirka 1 liter vatten
2 dl grädde
SAlt och peppar
persilja


Bryn köttet lite i taget. Låt löken och en av morötterna, skuren i slantar, bryna med på slutet. SAlta och peppra. Häll fonderna, socker,lagerblad, tomatpure, soja, röd vin och vatten. På med lock och puttra i flera timmar. Min stod 5 timmar.
Skala och skiva potatisen och resten av morötterna, lägg i detta och häll i grädden när det återstår ca 20 minuter till middagsdags. Fräs champinjonerna i smör, salta. häll i grytan tillsammmans med tomaterna.
Strö över persilja precis innan servering.


Förberedelser


Nu är det dags för grytan att puttra läääääääääänge


I med potatis, morot och grädde


Dags att äta!

Salami & Ost Paj

Idag har jag varit på City Gross och fyllt på kyl, frys och skafferi för över 3000:- så nu är det fullt i skåpen igen, underbart!
Dagens middag blev denna paj, med beröm godkänt.

Och missa för guds skull inte efterrätten längst ned!



Pajdegen:
3 dl mjöl
150 gram smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
300 gr Philadelphiaost
250 gr Mozarella
2 dl parmesan
100 gr salami
3 ägg
salt. peppar

Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop pajdegen, kavla ut den eller tryck ut den i en pajform. Låt den vila medans du gör i ordning fyllningen.
Blanda färskosten med ägg i en bunke. Krydda. Skärhälften av Mozarellan i tärningar, strimla salamin. Blanda i detta i ostblandningen och även parmesanen.
Häll fyllningen i pajskalet, skiva resten av mozarellan och lägg den på. Ta några tag med pepparkvarnen över alltihopa. Ställ i ugnen cirka 35 minuter.

Servera med dina favoritgrönsaker.



Dags för ugnen!

 

Härligt gräddad

 

Serverat!

 

Dagens efterrätt, MUMS!

 



RSS 2.0