Paj med rabarber och blåbär

Fick rabarber av grannen och gjorde då såklart en paj av det. Det var lite för lite rabarber så jag tog lite blåbär från frysen. Riktigt gott och knäckigt blev det!
Serverad med en enklare vaniljsås än den jag brukar göra.



6 rabarber
2 dl blåbär cirka
150 g smält smör
0,5 dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Skär rabarber i små bitar.
Smörj en pajform och lägg rabarber och blåbär i formen.
Strö över lite socker och eventuellt lite potatismjöl.
Smält smöret och häll i sirapen. Rör om.
Ta bort kastrullen från plattan.
Blanda mjöl, havre, bakpulver och socker.
Blanda detta med det i kastrullen.

Bred geggan över rabarberna och blåbären, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.