Michellangelos pasta

Ja, gjorde en pasta med lövbiff idag och det blev supergott. Namnet fick den eftersom Michelle tyckte att det var jättegott och något fyndigt ville jag kalla den...
Massa grädde i denna..
2 vuxna, 2 barn och 2 matlådor.



500 gr lövbiff
1-2 gula lökar
1 vitlök solo
ca 8 champinjoner i skivor
5 dl vispgrädde
3 msk Drambuie
5 msk tomatpure
Salt och svartpeppar

Strimla köttet och fräs det i en stekpanna.
Ta upp köttet.
Skala och hacka löken i stora bitar, vitlöken i små bitar.
Fräs detta nån minut, kasta i champinjonerna och fräs allt tillsammans ca 3 minuter.
På med tomatpure, likören, tomatpure, grädde o kryddor.
Låt puttra medans du kokar pastan.
Strö över persilja innan servering.
Servera med små tomatbitar och riven parmesan.


Lussebullar med fyllning

I söndags var det första advent. Så nu börjar mystider med längtan till årets största och bästaste helg; JULEN! och då på första advent måste jag ju givetvis baka lussebullar! Och har du inte bakat dina än eller ska baka en gång till, prova dessa, snuskigt goda som min vän och kollega Annica sa..



1 pkt röd jäst
5 dl mjölk
1 burk kesella
1,5 gr saffran
1/2 tsk salt
2 dl vit sirap
100 gr smör
ca 15 dl Manitoba cream (eller vetemjöl)

Fyllning:
200 gr riven mandelmassa
100 gram riven vit choklad
100 gram smör, mjukt
Russin

Låt smöret bli rumsvarmt.
Smula jäst i en bunke.
Häll mjölk och kesella i kastrull och värm till fingervarmt (37ºC).
Rör ner i bunken så att jästen löser sig.
Rör ner saffran, salt, sirap och mjöl.
Knåda degen i maskinen.
Tillsätt smör i omgångar medans degen knådas.
Arbeta degen smidig tills den släpper från bunken.
Strö över mjöl och lägg över bakduk och låt jäsa i 45 minuter.

Knåda degen på mjölad bänk och dela upp degen i två.
Kavla ut den ena till en stor rektangel.
Bred på smöret, strö på mandelmassa, choklad och russin.
Vik ihop degen på mitten och skär remsor ca 1,5 cm breda.
Ta tag i ändarna på remsan och vrid åt varsitt håll, rulla ihop.

Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 225ºC.
Vispa upp ägg i en kopp och pensla lussebullarna med äggvispet.
Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 7 minuter.

Revbenspjäll med glöggkryddning

Fick för ett tag sedan ett trevligt mail med erbjudande att testa en Crock-Pot och det tackar man ju inte nej till! För er som inte vet vad en Crock-pot är så kommer här en förklaring:

En aktiv livsstil innebär ofta ont om tid. Känns detta igen? Crock-Pot® är den bekväma vägen till god och nyttig mat för dig med ont om tid. Slow Cooking är otroligt lätt. Man behöver inte vara någon mästerkock. Lägg ingredienserna i grytan, starta din Crock-Pot® och gör något annat av dagen. Många timmar senare kommer du hem till en varm, inbjudande och hemlagad måltid.

Crock-Pot® Slow Cooker lanserades redan på 70-talet i USA. 40 år senare och med miljontals nöjda kunder världen över är den för många idag ett självklart redskap i hemmet. Många har frågat efter den i Sverige. Nu är den äntligen här.


Gjorde min första rätt i denna då i söndags då det stod revben på menyn. Mört och gött blev det. Nu var jag ju hemma denna dag, kan tänka mej ha ännu mer nytta av denna gryta när man inte är hemma istället. så fortsättning följer.
Här kommer då mina underbara revbensspjäll.


1,5 kilo revbensspjäll tjockskurna
2 gula lökar
3 stora morötter
1 dl vinglögg
1 msk soja
salt och svartpeppar
Farinsocker

Glaze:
1 msk glögg
1 dl sirap eller honung
1 msk soja
chiliflakes efter smak

Bryn spjällen så dom får lite färg runt om.
Skala och skiva morötterna och löken.
Lägg dessa i botten på Cock-potten och lägg köttet ovanpå.
Vispa ihop glögg med kryddor och farinsockret.
Häll detta i grytan på köttet.
Ställ in din gryta på hög, 4 timmar.
Ta upp köttet, skär det i bitar.
Pensla med glazen
in i ugnen högt upp, ca 10 minuter. pensla då och då. Passa så dom inte bränns.
Servera med t.ex ugnspotatis, gräddsås, broccoli och vinbärsgele.



RSS 2.0