Våfflor
Dessa var smarriga, lite bökigare men det var det värt!
Blir cirka 12 stycken.

4 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
5 dl mjölk
100 gr smör
3 ägg
1 tsk salt
Blanda dinkelmjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, låt svalna, och blanda med mjölken.
Rör ihop mjöl och mjölkblandningen så det blir klumpfritt.
Dela äggen och rör äggulorna direkt i smeten.
Lägg äggvitorna i egen bunke och vispa till ett hårt skum.
Vänd ner vitorna i smeten och låt stå och svälla i minst 30 minuter.
Ta lite smör i första laggen, och grädda sen dina våfflor gyllenbruna.Smält smöret i en kastrull, låt svalna, och blanda med mjölken.
Rör ihop mjöl och mjölkblandningen så det blir klumpfritt.
Dela äggen och rör äggulorna direkt i smeten.
Lägg äggvitorna i egen bunke och vispa till ett hårt skum.
Vänd ner vitorna i smeten och låt stå och svälla i minst 30 minuter.
Servera med vispad grädde och en god sylt, tex. Torfolkets vildhallonvanilj.