Mascarponecheesecake

Recpetet är från Leila Lindholm. Tyckte själv att det vart för mycket kexsmulor så det minskar jag på nästa gång, men det beror ju på vad man gillar...



4 ägg

1.5 dl strösocker
1 1 st citron, skalet
200 200 g mascarponeost
4 4 dl vispgrädde
300 300 g digestivekex

Garnering
Jordgubbar

 

Separera äggulorna från vitorna.

Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.

Rör ner mascarponen.

Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.

Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).

Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.

Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.

Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.

Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.

Servera med skivade jordgubbar.