Älgskavsgryta

Idag blev det en vild middag här hemma, Älg alltså :)
Mycket gott, tyckte alla utom Michelle...
5 vuxna och en liten matlåda.



500 gr älgskav
8 champinjoner
1 Fänkål
1 stor gul lök
2 msk kantarellfond
2 msk viltfond
1 msk soja
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3 msk mjöl
5 enbär
Salt och peppar
Fryst persilja

Skär champinjonerna i kvartar eller skivor.
Fräs dessa i en stor stekpanna.
Hacka löken i grova bitar.
Fräs dessa med.
Skär fänkålen i grova bitar och i stekpannan med dessa med.
Fräs älgen med resten.
Häll på soja, fonder och vispgrädde.
Vispa ut mjölet i mjölken och häll i dessa med.
Krossa enbären i morteln.
I med alla kryddor utom persiljan.
Låt koka ca 15 minuter.
Strö över persiljan.
Servera med kokt potatis och vinbärsgelé.