Kladdig sockerkaka med Geicha

Denna gjorde jag och serverade till fruktsallad med löst vispad grädde med massor med vaniljsmak! Smaskigt bled det....



150 gr smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 kryddmått vanilj
1/2 tsk salt
1 chokladkaka Geicha

Smält smöret.
Vispa ägg och socker.
Vispa mer mjöl, salt och vanilj.
Häll i smöret och hackad Geicha och rör försiktigt.
Smörj och bröa en form med cocos.
Häll smeten i formen och grädda 175 grader ca 15 minuter. Den ska vara lös i mitten när du tar ut den.
Låt svalna.




Tortillatårta

Här kommer recept på en underbar tortillatårta. men ibland, som nu senast blev den för lös i kosistensen så det blev gratäng istället. hade i alldeles för mycket salsa...


500 gr köttfärs
Champinjoner
1 gul lök
En liten burk salsa
Hackad Jalapenó
300 gr philadelphiaost
6 stora tortilla
små tomater tex pärltomater
Riven ost

Fräs champinjoner och hackad lök.
Lägg de åt sidan och fräs köttfärsen.
Blanda i salsa, philadelphiaost och jalapenó.
Låt allt småkoka ca 10 minuter.
Lägg ett tortilla i botten av en form, häll på "gegga"
varva med tortilla.
Överst ska det vara fyllning.
Lägg på tomater och strö över riven ost.
Gratinera 15 minuter i ugn med 175 grader.


Låt allt småkoka cirka 10 minuter


Klart för ugnen!

 

Servera med valfri sallad och gärna lite gräddfil och Gucamole

 

Klart att äta!



Musli med nötter och frukt

Håller på flytta över recept från min förra blogg så här kommer ett recept på egen musli som är superenkelt och supergott att göra. Här är receptet i orginial, från boken "Supermat":




Ca 20 portioner

  • 1 dl honung
  • 4 msk olja
  • 2 1/2 dl vatten
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 dl valfria nötter
  • 3 dl torkad frukt

Blanda honung, vatten och olja och häll det över alla ingredienser utom den torkade frukten. Blanda väl. strö blandingen i en långpanna med bakplåtspapper och rosta ca 30 minuter i 200 grader. Vänd blandningen ett par gånger.

Ta ut plåten och låt det svalna innan du blandar i den torkade frukten.

Förvara mörkt i en lufttät burk.


Serverat och klart!


RSS 2.0