Fläskfilé i sås med blomkålsrösti
3 vuxna, 2 barn och en liiiten matlåda.
600 gram fläskfilé

2 paprikor
ca 10 skogschampinjoner
2,5 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1/2 burk syltlök
1 liten burk marinerad vitlök
salt och peppar efter smak
Skär filén i lagom stora bitar och fräs den.
Skär champinjonerna i kvartar och fräs med denna också.
I med strimlad paprika, vitlöken, syltlöken, creme fraiche, grädde och kryddor.
Låt puttra 10 minuter.
Blomkålsrösti:
1 blomkålshuvud
1 dl vispgrädde
2 dl lagrad ost
2 ägg
2 msk fiberhusk
Riv blomkålen, går lätt i maskin.
Lägg den i en kastrull, häll på grädden och låt småputtra i 5 minuter.
Blanda i allt det andra, smaka av med salt och peppar.
Låt stå i nån minut så det tjocknar.
Stek plättar i smör.
Servera fläskfilén med röstin och en sallad.