Köttgryta
Detta räckte till hela familjen plus tre matlådor.
1 kilo kalvrygg (går med annat nöt med såklart)

2 stora lökar
3-4 morötter
8 potatisar
cirka 10 champinjoner
1 brk körsbärstomater2 msk kalvfond
2 msk kantarellfond
2 msk socker
4 lagerblad
soja
Halv tub tomatpure
2-3 dl rött vin
Cirka 1 liter vatten
2 dl grädde
SAlt och peppar
persilja
Bryn köttet lite i taget. Låt löken och en av morötterna, skuren i slantar, bryna med på slutet. SAlta och peppra. Häll fonderna, socker,lagerblad, tomatpure, soja, röd vin och vatten. På med lock och puttra i flera timmar. Min stod 5 timmar.
Skala och skiva potatisen och resten av morötterna, lägg i detta och häll i grädden när det återstår ca 20 minuter till middagsdags. Fräs champinjonerna i smör, salta. häll i grytan tillsammmans med tomaterna.
Strö över persilja precis innan servering.

Förberedelser

Nu är det dags för grytan att puttra läääääääääänge

I med potatis, morot och grädde

Dags att äta!
Hej Monki Plonki:) Jag gjorde precis din köttgryta och oj vad god den blev!! Jag hoppade tomaterna som du skrev att du skulle göra nästa gång och så hade jag inga champinjoner hemma men resten hade jag så det blev en riktigt god middag i dag, tack för det:)
Kram och hoppas att allt är bra med dig!!