Michelles prinsesstårta

Förra helgen var det kalasdags igen, denna gången Michelle som fyllde 9 år och självklart skulle det vara en prinsesstårta, hon älskar ju marsipan!


Tårtbotten:
6 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning 1:
1 tsk vaniljpulver
3 dl mjölk
2 äggulor
1 msk socker
1 msk maizenamjöl
1 dl Vispgrädde

Fyllning 2:

3 dl vispgrädde
ca 80 gram zoo godis

Sätt på ugnen. Smörj och bröa en form med cocos.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och delas i tre delar.

Fyllning 1:

Vispa mjölk, ägg, socker ,maizenamjölk, vaniljpulver i en liten kastrull. Sjud under vispnig tills krämen tjocknar (den får inte koka). Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner den i den kalla vaniljkrämen. Bred på på första botten.

Fyllning 2:

Häll grädden i en kastrull, och blanda i godiset, ett tips som jag missade, hacka gärna godiset innan så smälter det fortare.  När allt godis är smält så ställ den kallt i minst 6 timmar, över natten passar bra. Vispa sedan tills det blir fluffigt med elvisp. Bred på.

Lägg på sista botten, bred på grädde och lägg på färdigt marsipanlock. sikta florsocker över och pynta med fina sockerblad och rosor!

 



Tårta med banan

För tre veckor sedan firade vi min lillasyster Sandras 23 årsdag här hemma hos mej och givetvis fick jag uppdraget att göra tårtan Krav från Sandra; bananer, ingen nötbotten och inte så mycket grädde...
Här kommer resultatet:
Jag gjorde i två formar så det blev 4 bottnar och lite större än vanlig form, 28 cm.


Tårtbotten:
6 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning 1:
1 tsk vaniljpulver
3 dl mjölk
2 äggulor
1 msk socker
1 msk maizenamjöl
1 dl Vispgrädde
Fyllning 2:
2 dl hallon
2 bananer i skivor

Fyllning 3:
1 burk sötad kondenserad mjölk


Sätt på ugnen. Smörj och bröa 2 formar med cocos.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och delas i två delar var.

Fyllning 1:

Vispa mjölk, ägg, socker ,maizenamjölk, vaniljpulver i en liten kastrull. Sjud under vispnig tills krämen tjocknar (den får inte koka). Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner den i den kalla vaniljkrämen. Bred på på första botten.

Fyllning 2:

Rör hallonen så dom blir mosiga, och bred ut dom på botten nummer 2. Lägg på skivade bananer.

Fyllning 3:

Koka en burk med kondenserad mjölk i tre timmar i en kastrull. Se till att hela burken är täckt med vatten hela tiden. låt svalna innan du öppnar. Om den blir för tjock kan du blanda i lite grädde tills den blir lagom tjock. Bred på på den tredje botten.

Lägg på den sista botten och bred på vispad grädde. garnera med valfria go´saker.

 

 

Vild höstgryta

Idag var en härligt solig höstdag. Slutade tidigt, så hem och njuta var min tanke. Men sällan blir det som man tänkt sig... Precis när jag skulle på tåget ringde ett okänt nummer på mobilen och i luren hördes Michelles ledsna röst. Hon hade hämtat Tove och gått hem som vi bestämt men väl hemma upptäckte hon att hon inte hade nycklar på sig och mobilen var död.
De gick då runt och plingade på grannarna runt oss men ingen var hemma, till slut hittade dom en som var hemma så dom kunde ringa mej. Men vad hjälper det när jag står på Centralen?? Hon var kissnödig och även nummer 2 gjorde sig påmind.. Jag sa åt henne och kissa ute och att jag ska skynda mej hem.
Så jag skyndade mej, sprang in i mataffären och köpte kantareller, sprang till bussen, kasta mej på cykeln och trampade med andan i halsen hem. Strunt i posten, cykeln kvar utanför garaget, uppför trappen, då hör jag två glada röster: -Hej mamma!!! Inga nödiga och lessna barn här inte. Men en slut mamma istället....

Efter att ha andats ut var det dags att laga mat. En god gryta med smak av vilt och kantareller bjöds det på idag. Uppskattades inte av barnen men av resten i alla fall!


450 gram viltskav
1 gul lök
kantareller
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk maizena
2 msk kantarellfond
100 gram getmeze
1 msk soja
5 enbär
persilja

Fräs dom rensade kantarellerna i smör i en stekpanna. Hacka löken grovt och kasta i den med i pannan.
Lägg lite smör i en gryta, och lägg i det halvtinade skavet och fräs det.
I med kantarellerna, grädde, hälften av mjölken, fonden, sojan, getmeze och kryddor.
Blanda 1 dl mjölk med maizenan och vispa i det med.
Låt puttra cirka 10 minuter.
Strö över persilja precis innan servering.
Servera med potatis morötter och rödvinbärsgele.


RSS 2.0