Indisk kycklinggryta med Naanbröd

Här kommer recept på en underbart god gryta med Garam Masala kryddning. blir en rejäl gryta av detta recept, Tre rediga portioner och två rejäla matlådor. Plus en mini-portion till lilltjejen!
Jag brukar göra denna med turkisk youghurt men det hade jag glömt att köpa, men jag hittade en burk Creme Fraiche med smak av getost, honung och rosmarin, funkade det med!
Steg ett görs antingen kvällen innan eller på morgonen.


Steg 1:
1 kg kyckling
2 dl turkisk youghurt
Garam masala (efter smak)
salt
Ajvar

Dela kycklingen i lagom stora bitar och lägg i en stor bunke.
Häll i resten av ingredienserna och blanda om.
Ställ i kylskåp till senare.

Steg 2:
2-3 morötter
1 halvt vitkålshuvud
2 vitlöksklyftor (går bra utan med)
ca 200 gram cashewnötter
2 burkar cocosmjölk
1 burk krossade tomater
Garam Masala
Salt

Strimla grönsakerna, hacka vitlöken och fräs det i en stor gryta i smör.
Stek kycklingbitarna i omgångar i en stekpanna och lägg över dom i grytan.
Krydda med salt och Garam masala. Häll på en burk cocosmjölk och en burk krossade tomater.
Låt småkoka cirka 50 minuter.
Häll i en burk cocosmjölk till och finhackade cashewnötter.

Naanbröd:

2 dl vatten
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1,25 dl hett vatten (65 grader)
1,25 dl naturell youghurt med honung
1 msk olja
1 ägg
1 msk honung
2,5 dl mjöl

Blanda mjöl jäst och salt i en skål. Rör i vatten, honung, youghurt, olja och ägg. Blanda till en jämn smet.
Blanda i resten av mjölet och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
Kavla eller platta ut lagom stora bröd cirka 0,5 cm tjocka. Lägg dom på en plåt och grädda i 250 grader ca 6 minuter.

Kyckling i marinad

 

Fräs grönsakerna

 

Klart för servering!

 

Lovade Tove att visa denna bild, så....

 



Tekaka med morot

Bakade tekakor idag efter önskemål från Pontus. Har bakat dom tidigare men inte med morötter i. Det blev riktigt gott. Mjölsorter tar du vad du vill, jag hade hälften rågmjöl och hälften vete idag.
18 stycken gav receptet.


5 dl vatten
1 påse torrjäst
1 dl olja
3/4 dl ljus sirap
1,5 tsk salt
1 stor riven morot
Cirka 14 dl mjöl

Blanda vatten, olja, sirap och salt i en kastrull och värm till fingervarmt.
Mät upp ca 11 dl mjöl i en bakbunke, tillsätt jäst och rivna morötter.
Häll på vattenblandningen och blanda till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa 1 timme under bakduk.
Forma små bollar och platta ut dom runda och fina.
Placera dom på en plåt med bakplåtspapper eller en mjölad plåt.
Nagga med en gaffel och jäs i 35 minuter.
Grädda tekakor ca 5 minuter i 250 grader varm ugn.

Tortellini med mozarella & champinjoner

Denna lagade jag i torsdags, ligger lite efter just nu...
Älskar att laga pasta, för man kastar liksom ihop det man är sugen på för dagen! Tre fullvuxna och två matlådor blev det av detta:



500 gram tortellini
5 dl mjölk eller grädde ( eller både)
Ca 10 champinjoner
250 gram mozarella
2 msk mjöl
1 msk smör
1 burk Majs
Färsk basilika
Färsk oregano
Salt & peppar
Avocado
Parmesan


Koka tortellinin enligt anvisning.
Smält smör i en kastrull.
Vispa i mjölet.
Späd på med mjölk eller grädde.
Låt sjuda i ca 10 minuter.
Skär champinjonerna i kvartar och fräs dom i en stekpanna.
Hacka (eller mortla) örterna.
Häll bort vattnet på tortellinin.
Häll såsen på pastan.
Blanda i majsen, champinjonerna och örterna.
Hacka mozarellan och blanda i den med.
Servera med avocado och massor av parmesanen.


RSS 2.0