Tunnbröd
Idag dagen efter midsommarafton var det en regnig dag och vad passar då bättre än att baka? Idag blev det tunnbröd, åhh så gott det var!

12 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 tsk
2 tsk salt
1/2 dl sirap
5 dl mjölk

12 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 tsk
2 tsk salt
1/2 dl sirap
5 dl mjölk
Mät upp alla torra ingredienser och blanda dem i en skål.
Häll i sirap och mjölk och arbeta ihop allt till en deg.
Forma den till en tjock rulle.
Dela rullen i 12 bitar och forma dem till runda bullar.
Kavla ut bullarna till runda kakor, helst med kruskavel, annars med vanlig kavel och nagga dem tätt med en gaffel.
Värm en stekpanna.
Grädda en kaka i taget på medelstark värme i cirka 2 minuter. Vänd den efter halva tiden.
Äts helst nygräddad.
Häll i sirap och mjölk och arbeta ihop allt till en deg.
Forma den till en tjock rulle.
Dela rullen i 12 bitar och forma dem till runda bullar.
Kavla ut bullarna till runda kakor, helst med kruskavel, annars med vanlig kavel och nagga dem tätt med en gaffel.
Värm en stekpanna.
Grädda en kaka i taget på medelstark värme i cirka 2 minuter. Vänd den efter halva tiden.
Äts helst nygräddad.