Gyros med pitabröd

Idag bjöds det på grekiskt här i huset. Det är dags att börja förbereda sig inför Greklands semestern i maj... Alla tyckte det var fantastiskt gott.
 

Köttet:
500 gr fläskkarré
2 msk olivolja
1 vitlök solo
2 msk senap
Spiskummin
Salt
 
Tillbehör:
Röd lök
olivolja
Persilja, hackad
Salt
Tomater
Pitabröd
Tzatziki
 
Strimla köttet.
Blanda olja, kummin, vitlök, senap och salt till marinaden.
Blanda i köttet.
Stek köttet i omgångar.
 
Skala och klyfta löken tunt och blanda med persilja, salt och 1 msk olja.
Klyfta tomaterna.
Pensla pitabröden med 1 msk olja och stek dem i het torr panna, 1 minut på var sida.
Eller värm bröden i ugnen, 200° i 3-4 min.
 
Servera i små skålar och låt alla fylla sitt pitabröd.
   
   
   
   
   



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0