Brittatårta
Sockerkaksbotten
75 g smält smör
1 dl socker

4 st ägg
3 msk mjölk
1.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Maräng
4 st äggvitor
2 dl socker
2 dl hackade hasselnötskärnor
Fyllning
1 dl jordgubbssylt
2 dl Vaniljkräm
2 dl vispgrädde
Jordgubbar
Hallon
Vit choklad
Sätt ugnen på 150 grader.
Sockerkakssmet
Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller ugnssäker form (15 x 25 cm).
Rör fett och socker poröst.
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt mjölken och mjölet och bakpulvret.
Rör till en jämn smet.
Maräng
Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vänd ner resten av sockret.
Botten
Bred ut sockerkakssmeten i pannan, bred marängen ovanpå.
Strö över nötter
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt svalna på pappret.
Dela kakan på mitten.
Bred sylt på ena halvan och vaniljkräm ovanpå sylten.
Lägg på den andra halvan, bred ut grädden och dekorera med jordgubbar, hallon och riven vit choklad.
Skepp o'hoy!
god kväll , allt bra med dig? :)